Home
Over massage...
Sportmassage
Ontspanningsmassage
Stoelmassage
Bedrijfsmassage
Praktijkinformatie
Contactformulier
Tarieven
Interessante links

 

 

Stoelmassage         

Stoelmassage is een krachtig en effectief instrument waardoor mensen zich in korte tijd kunnen ontspannen. De massage is gebaseerd op een traditionele Japanse drukpuntmassage (Anma) en wordt over de kleding heen gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Met duimen, handpalmen en ellebogen drukt de masseur op acupressuurpunten en meridianen.

Het is een zeer effectieve manier om de circulatie te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. De massage kent een vaste volgorde. Dit is prettig voor de cliënt omdat hij bij frequente toepassing van de massage geen verrassende handgrepen hoeft te verwachten en dus makkelijker kan ontspannen.

Dat alles maakt deze vorm van massage bijzonder laagdrempelig. Voorbeelden van plaatsen waar gemasseerd wordt zijn vliegvelden (in Azië en Amerika veelvuldig, in Europa in toenemende mate) en rustplaatsen langs de rijkswegen (Frankrijk). Een stoelmassage duurt gemiddeld 15-20 minuten en heeft een ontspannende en verkwikkende werking. Voor de massage wordt gebruik gemaakt van een speciaal daarvoor ontworpen ergonomische stoel. Olie wordt niet gebruikt. Dat maakt deze massage uitermate geschikt als bedrijfsmassage. Na 15 minuten massage gaat de medewerker weer verfrist, geconcentreerd en ontspannen door met zijn/haar werk. Uitermate geschikt dus voor reizigers die al een flinke reis achter de rug hebben en nog verder moeten reizen.

De massage bevordert de bloedsomloop, de lymfecirculatie en de lichamelijke conditie. Regelmatige herhaling ervan kan helpen RSI/CANS te voorkomen en stress te verminderen.

Regelmatige massage heeft ook ten gevolg dat eventuele klachten sneller worden her- en erkend.

Voor particulieren geldt dat KATA-stoelmassage volgens de TouchPro-methode door enkele zorgverzekeraars wordt vergoed. Informeer bij Uw verzekering. Ik voorzie U dan graag van een factuur.

Stoelmassage op het winkelcentrum
Klik hier om naar de site van Touchpro te gaan
TouchPro® Europe
Top